Семена

Вторник, 12 Декември 2017 10:55

Програма "Предимство" на Синджента

Антон Илиев за ползите от отглеждането на високоолеиновите хибриди слънчоглед на Синджента. Програма "Предимство" ще подпомага земеделците от страната и през 2018 г.
Жътва на слънчоглед в землището на с. Драгойново, общ. Първомай. Фирма Хера Агро е засяла на повече от 3000 дка Клиърфийлд Плюс хибрида на Синджента – Бакарди. От него сега се жъне добър добив за тази проблемна година . Експрес толерантният хибрид Субаро също се е отчел с високи за региона резултати.Интервю с Георги Георгиев – агроном на Хера Агро и Станой Михов – Регионален представител.
Жътвата в землището на с. Бистра, обл. Търговище, върви с пълна сила и показва отлични резултати от експрестолерантния хибрид на Синджента – Субаро. Константин Манев има опит с хибридите на Синджента . Тази година е пробвал със Субаро и сега казва , че си е струвало. 300 кг зърно от декар е много добър резултат за региона и за годината. Експрестолерантният хибрид Субаро не го е подвел и затова фермерът ще разчита на него и догодина.
Експрес толерантните хибриди слънчоглед на Синджента се представят отлично и тази година в много региони на страната. Жътвата в област Разград показа високите качества на хибрида Субаро, който са засяли тази пролет в редица стопанства. В с. Острово Вели Велиев - съдружник във фирма „Агросем „ ООД и Росица Александрова –Регионален Мениджър за Североизточна България на Синджента България ни водят на блока, където в момента жънат над 370 кг от декар! Прекрасен добив, който оправдава очакванията на земеделците.
Жътва на слънчоглед в землището на с. Добрин, община Крушари, Добричко, в нивите на фирма „Лазаров 2000“. Хибридът е Бакарди от Клиърфийлд Плюс - най-новата технология в слънчогледа от селекцията на Синджента. Повече от 10 години земеделците от Крушари избират на 100 процента Синджента при слънчогледа и досега никога не са били разочаровани. Петър Лазаров споделя, че от Бакарди този ден очакват добив от над 400 кг от декар. Другите два хибрида на Синджента, които вече са ожънали, също са се представили отлично - 430 кг от декар при Диамантис и 420 кг от Неостар. Това са резултати въпреки сушата…
Понеделник, 02 Октомври 2017 16:16

Неома - жътва в с. Димчево

Жътвата на слънчогледа в полетата на фирма „Панорама 2000“ ЕОД – с. Димчево, Бургаско, показа най-високи резулатати при хибрида Неома. Управителят Красимир Маджаров не е изненадан, защото отглежда успешно този Клиърфийлд хибрид за втора година, зарича се и догодина да му отдели значителни площи. В Бургаска област земеделците отглеждат масово хибридите слънчоглед на Синджента от всички познати технологии. Успешно се налагат и новите Клиърфийлд Плюс хибриди Бакарди и Неостар, както и Експрес толерантните Сумико и Субаро. Как се представиха в региона този сезон хибридите и растителната защита на Синджента в слънчогледа научаваме от Ростислав Пенчев.
Страница 1 от 40