22 Октомври 2018

Растителна защита

Известните добруджански земеделци Жендови от с. Лозенец, общ. Крушари, залагат на новите технологии, защото са убедени в предимствата на модерното интензивно производство. Затова тази година са приложили на опитен участък новия фунгицид на Синджента Елатус Ера и вече са убедени в отличните му качества при опазване на пшеницата от болести.
Лозята на Рубин Станево ЕООД - с. Станево, общ. Лом, и тази година се отглеждат по технологията за растителна защита на БАСФ. Масивите със сортове Мерло и Шардоне се развиват прекрасно въпреки изключително трудните климатични условия тази година – много валежи и екстремно високи температури в региона. Лозята са опазени напълно и дават надежди за много добра реколта. Милка Велкова от екипа на Рубин Станево ЕООД препоръчва на своите колеги фунгицидите Делан Про, Серкадис, Орвего, Вивандо и останалите продукти от технологичната схема на БАСФ - като най-сигурната защита срещу икономически важните болести в лозята.
Иван Жечев – Главен Агроном на „Омега Агро“ ЕООД - Винпром Пещера, в с. Трояново, обл. Бургас, има повече от 10-годишен опит с продукти на Синджента. Тази пролет постави на изпитание лозарите, опасността от мани и др. заболявания държа в напрежение сектора. Но технологияга, избрана от опитния агроном, е запазила лозите. Резултатът от приложението на новия фунгицид Ампексио на Синджента е категоричен – чисти лозя, добра реколта от белите сортове, които преобладават в насаждението от 1300 декара.
Прекрасните лозя на Винарска изба „Едоардо Миролио“ край с. Еленово, радват стопаните с добра реколта и тази година, въпреки неблагоприятните климатични условия. Лесно е да се каже, че лозарите са се справили с болестите и неприятелите. Зад чудесния вид на тези лози стои професионализма на агрономите, които са избрали правилната технология и са я приложили в точния момент и с точните продукти. Седем пръскания, а партньорът в тази надпревара с времето и с дъждовете е Синджента. Как в Миролио са спечелили битката с маните и другите икономически важни болести– нека чуем .
Систива – фунгицидът на БАСФ за третиране на семената от ечемик и пшеница е новост, с която фермерите в много стопанства у нас вече втора година подобряват икономическите си резултати и си осигуряват спокойствие в отглеждането на двете култури. Какво сочат данните от демо опитите и масовите посеви, какви предимства дава Систива, икономически анализ на различните варианти в приложението на Систива, Кинто плюс , хербицидите и фунгицидите на БАСФ, защо Систива е най-изгодната инвестиция – на тези въпроси по най-убедителен начин отговори Систива Роуд шоу – поредната иновация от БАСФ, семинар на колела, който обиколи страната през август. Систива дава…
Пълна технология от БАСФ в рапица – от семената до растителната защита - това е новина, с която повечето земеделци у нас вече са запознати! БАСФ надгражда – година след година и затова не сме изненадани, че навлизайки в семенарския бизнес в рапица, компанията внася иновации, за които е интересно да научим. Рапица от БАСФ – семена, растителна защита, растежен регулатор - всичко от един източник тази есен, с доказаното качество на лидерската компания! Решения за още по-висок стандарт в отглеждането на културата и промоционални предложения – нека ги чуем. Интервю с Мария Неделчева от срещата в гр. Раковски, с…
Страница 1 от 95

Филмова къща АСТАНИК

Произвеждаме филми, видео материали и национално телевизионно предаване за селското стопанство.  Специализирани сме в  селскостопанската тематика и разполагаме с  богата база видеоматериали от всички  сектори на растениeвъдството, растителната  защита, семената и селскостопанската  техника, както и от събития у нас и в Европейския съюз, свързани със земеделието.

Контакти

Филмова къща АСТАНИК
+359 (0)2 8719526
+359 (0)88 3363306
+359 (0)88 6792453
София 1797, ж.к. “ Младост ” бл.101, вх. 11, ап. 192

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Сайта AgroInfo.bg използва бисквити.

Ако не промените настройките на браузъра, вие се съгласявате с него.

I understand