13 Юли 2024

УМНИТЕ ГРАДОВЕ НА ЯПОНИЯ

12 Януари 2021 6274


Повече от половината свят живее в градски райони, но в Япония делът на градското население е още по-голям - 92%. Това създава предизвикателства по отношение на устойчивостта, но Япония намери решение: използва иновациите на Четвъртата индустриална революция, за да създаде нови видове градове, т. нар. интелигентни градове.
Не е нужно да бъдете мегаполис, за да бъдете умен град. В Япония по-малките общности също използват новаторски технологии, като Интернет и големите идеи като икономиката на споделяне, за да станат по-устойчиви.
Fujisawa Sustainable Smart Town е построен на мястото на стара фабрика на Panasonic. В тази нова общност живеят около 2000 души. Всяка къща е оборудвана със слънчеви панели и интелигентни системи за наблюдение. Те дават възможност на жителите да проследяват консумацията на енергия както у дома, така и на ниво общност.
Според жителите на устойчивия интелигентен град Fujisawa, проследяването на данните има голямо въздействие, това ви насърчава да бъдете по-внимателни към ежедневните си екологични действия.
Градът е автономен за електричество и храна в продължение на три дни.
Като намаляват нивата на С02, жителите могат да печелят и награди за добри зелени дела. Те се насърчават да карат велосипед и да споделят електрически превозни средства.
Планиращите са взели предвид всеки аспект от живота: енергия, сигурност, мобилност, уелнес, общност, дори извънредни ситуации.
Друг японски еко град е Кашиваноха. Електрическата централа на града е революционна. Интелигентното му съоръжение включва една от най-големите в Япония литиево-йонни клетъчни системи за съхранение, както и слънчеви и аварийни газови генератори.
Япония изгражда интелигентни градове въз основа на правителствена концепция, наречена "Общество 5.0". Основната идея на концепцията за интелигентните градове се определя като „ориентирана към хората“ или „ориентирана към човека“. Kashiwanoha не просто "въвежда най-новите технологии", а гарантира, че местните жители могат да построят място, където всеки да се чувства щастлив.
За Япония ключовата съставка за успеха на интелигентните общности утре е сътрудничеств
Оценете
(0 гласа)
Последно променена в Вторник, 12 Януари 2021 15:54

Web Banner 300x250 12

AME plusBacteria animation BG 300x200

Филмова къща АСТАНИК

Произвеждаме филми, видео материали и национално телевизионно предаване за селското стопанство.  Специализирани сме в  селскостопанската тематика и разполагаме с  богата база видеоматериали от всички  сектори на растениeвъдството, растителната  защита, семената и селскостопанската  техника, както и от събития у нас и в Европейския съюз, свързани със земеделието.

Галерия

Изтича срокът за предоставяне на документи по мярка 11 „Биологично земеделие“ от ПРСР 2014-2020 г.

Успешното земеделие на България - 19-ти филм,  2019 г.

Успешното земеделие на България - 18

Успешното земеделие на България - 17

Успешното земеделие на България - 16

Успешното земеделие на България - 15

Успешното земеделие на България - 13

Успешното земеделие на България - 12

Земеделие 2015

Контакти

Филмова къща АСТАНИК
+359 (0)2 8719526
+359 (0)88 3363306
+359 (0)88 6792453
София 1797, ж.к. “ Младост ” бл.101, вх. 11, ап. 192

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Сайта AgroInfo.bg използва бисквити.

Ако не промените настройките на браузъра, вие се съгласявате с него.

I understand