27 Септември 2022

SYNGENTA GROUP - НОВА ХОЛДИНГОВА КОМПАНИЯ

08 Януари 2020 6753

 

БАЗЕЛ, Швейцария - (БИЗНЕС WIRE) - На 05.01.2020 г. ChemChina и Sinochem обявиха, че консолидират своите земеделски активи в нова холдингова компания, която ще се казва Syngenta Group.

След 26-годишна кариера в компанията Syngenta и AstraZeneca, Марк Патрик, главен финансов директор (CFO) и член на изпълнителния екип на Syngenta от 2016 г., ще напусне компанията в края на януари 2020 г.

Чен Лихтенщайн, настоящ президент и изпълнителен директор на ADAMA, ще бъде номиниран за финансов директор на новосформираната Syngenta Group. Той ще бъде базиран в Базел, Швейцария.

Чен се присъедини към ADAMA преди 14 години, за да ръководи корпоративното развитие на компанията и дейностите на капиталовия пазар, последвани от Global Operations на компанията. След това той продължи да изпълнява няколко ключови роли, включително заместник изпълнителен директор, отговарящ за интеграцията в Китай, и президент и главен изпълнителен директор на стратегическия бизнес отдел на ChemChina - Китайската национална агрохимическа корпорация (CNAC), компанията-майка на Syngenta Group, преди да бъде назначен за изпълнителен директор на ADAMA през 2014 г., което води компанията до непрекъснато силно представяне и увеличаване на пазарния дял през последните 6 години.
Преди да се присъедини към ADAMA, Чън е бил изпълнителен директор на инвестиционното банкиране в Goldman Sachs в Ню Йорк и Лондон. Притежава съвместни докторски степени от Университета на Станфордския университет по бизнес и Училище по право и бакалавър. (Физика) и LL.B. от Еврейския университет в Йерусалим.

В съобщението изпълнителният директор на Syngenta Group Ерик Фивалд заяви: „Бих искал да благодаря на Марк за неговото силно лидерство и за многото му изключителни приноси към Syngenta.
Очаквам с нетърпение да работя с Chen, когато създаваме Syngenta Group, и съм уверен, че неговият богат опит и стратегическо мислене ще подобрят позиционирането на нашата индустрия и способността да даде още по-голяма полза за земеделските производители.“

Оценете
(0 гласа)
Последно променена в Сряда, 08 Януари 2020 10:05

Филмова къща АСТАНИК

Произвеждаме филми, видео материали и национално телевизионно предаване за селското стопанство.  Специализирани сме в  селскостопанската тематика и разполагаме с  богата база видеоматериали от всички  сектори на растениeвъдството, растителната  защита, семената и селскостопанската  техника, както и от събития у нас и в Европейския съюз, свързани със земеделието.

Контакти

Филмова къща АСТАНИК
+359 (0)2 8719526
+359 (0)88 3363306
+359 (0)88 6792453
София 1797, ж.к. “ Младост ” бл.101, вх. 11, ап. 192

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Сайта AgroInfo.bg използва бисквити.

Ако не промените настройките на браузъра, вие се съгласявате с него.

I understand