14 Юли 2020

Растителна защита

В лозовите масиви настъпва важен момент в контрола на маните и неприятелите. Технологичната схема на Кортева Агрисайанс осигурява оптимално развитие на лозите с приложението на нови и изпитани фунгициди и инсектициди. На 26-ти юни в лозята на „Ветровитите хълмове“ край Сливен пръскат със Зорвек, Индар и Радиант. Нека чуем повече за опита, който ще проследим до гроздобера - интервю с Валентин Реджев.  
 Интервю с Милен Борисов от Портфолио Фарм 2020 - с. Обнова - технологията на Кортева Агрисайанс за опазване на царевицата и слънчогледа чисти от плевели.  
Защита от всички икономически важни семенни и почвени патогени Със SDHI молекула /а.в.Седаксан/ за продължителна защита от болести Вигор ефект – стимулира образуването на по-мощна коренова система Формулацията е с вградена технология ФОРМУЛА М – за по добро прилепване на продукта върху семенната повърхност и намалено разпрашаване Регистрация при всички житни култури
Опит от с. Стрелци, общ. Брезово, интервю с Елена Андреева и Рени Малинова - опит с продуктите на Кортева Агрисайанс в стопанството на Мустафа Ибраим - земеделски производител.        
В цялата страна царевицата навлиза в етап, когато стопаните трябва внимателно да наблюдават посевите за нападение на Царевичен стъблопробивач и Памукова нощенка. Моментът е ключов за контрола на тези основни неприятели, които могат да нанесат сериозни щети и да намалят добива. В тази връзка ФМС Агро България започна проследяването им с класически и автоматични феромонови капани. Целта е фермерите да получат навреме информация и да приложат инсектициди в оптималното време за защита на посевите. Интервю с проф. Георги Тренчев.
 Този сезон ФМС Агро България стартира нова дигитална платформа за проследяване на пика на летеж на два основни неприятели при царевица - Царевичния стъблопробивач и Памукова нощенка. Проектът Evalio® AgroSystems   включва мониторинг на нападението в основни региони от Северна България.  Интервю с Маргарита Петкова за приложението на инсекцидите на ФМС Агро България - Кораген и Авант за контрол на неприятелите в царевица - Царевичния стъблопробивач, Памукова нощенка и Диабротика.
Страница 1 от 123

Amalgerol Essence banner

Филмова къща АСТАНИК

Произвеждаме филми, видео материали и национално телевизионно предаване за селското стопанство.  Специализирани сме в  селскостопанската тематика и разполагаме с  богата база видеоматериали от всички  сектори на растениeвъдството, растителната  защита, семената и селскостопанската  техника, както и от събития у нас и в Европейския съюз, свързани със земеделието.

Контакти

Филмова къща АСТАНИК
+359 (0)2 8719526
+359 (0)88 3363306
+359 (0)88 6792453
София 1797, ж.к. “ Младост ” бл.101, вх. 11, ап. 192

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Сайта AgroInfo.bg използва бисквити.

Ако не промените настройките на браузъра, вие се съгласявате с него.

I understand