24 Октомври 2020

Растителна защита

В рубриката "Правилният съвет от полето" Владимир Аврамов - търговски представител на Кортева Агрисайанс показва как се откриват ларвите на царевичния стъблопробивач в стъблата на растенията, останали на полето след жътва. Съвет към фермерите: Не пропускайте този момент да влезете в стърнището, за да проверите дали сте имали този неприятел , ако не сте го забелязали през сезона в посева. Ларвата се намира в началото на корена, дълга е към 3 см, изключително пластична и намира оптималните условия да презимува. През последните години се наблюдава значителен ръст в разпространението на Царевичния стъблопробивач. На него, заедно с неблагоприятните климатични условия тази…
В условията на засушаване, важен фактор за добива от царевица е кореновата система на растенията. Новото решение от Байер за третиране на семената - Акселерон, е комбинация от химични и биологични съставки, които повишават устойчивостта на стрес и достъпа на растенията до повече вода и хранителни вещества. Интервю с Николай Черкезов - демонстрационен опит в Нова Загора.    
 ОТЛИЧЕН РЕЗУЛТАТ В ЛОЗЯТА НА ВИНАРСКА ИЗБА НОВО СЕЛО Новите лозя на известната фирма „Бен Хън Агро“ ООД от Ново село, обл. Видин, са създадени преди две години, когато братя Петрови решават да възвърнат славата на местните сортове и вина. Новото лозе се гледа с много любов и грижа – затова тази година са приложили два пъти топ продукта на Синджента – биостимулатора Исабион. Какво е действието му и какъв резултат отчитат сега, в края на септември - интервю с Петьо Петров, Димитринка Микова и Андрей Илиев - Търговски представител на Синджента България - Ключови клиенти за лозя и овощни…
ОТЛИЧНА ЗАЩИТА В ЛОЗЯТА НА „МАРВАЛ 777“ ЕООД   Четиригодишните лозя на фирма „МАРВАЛ 777“ ЕООД в землището на с. Сливовик, обл. Монтана, са родили и тази година добра реколта с висококачествено грозде. Многото валежи този сезон са били сериозна предпоставка за появата на болести по лозите. Опасността е избегната с новия фунгицид на Синджента - Копрантол Дуо. Как е приложен продуктът и какво е неговото действие – Интервю със Стефан Тодоров - агроном на „МАРВАЛ 777“ ЕООД и Андрей Илиев - Търговски представител на Синджента България - Ключови клиенти за лозя и овощни култури.    
ГАЛИНА ПЕЙЧЕВА  ЗА ДЪЛГОГОДИШНОТО ПАРТНЬОРСТВО С БАСФ
Въпреки трудната година гроздето в с. Съединение е с високо качество и отлични показатели! Галина Пейчева за дългогодишното партньорство с БАСФ и агроном Димитър Бурилов за технологията, с която са постигнати устойчиви добиви и сигурна защита от всички икономически важни болести.
ДЕМО ОПИТ НА 1000 ДКА КРАЙ С. ТЕНЕВО, ОБЛ. ЯМБОЛ Прекрасните лозя на Винпром "Пещера" в землището на с. Тенево, обл. Ямбол.  Висок добив с отлично качество на гроздето  са постигнати благодарение на продуктите от технологичната схема на Байер, за която научаваме повече от   Радко Христов, Николай Калмуков и Ангел Косев.    
Страница 1 от 126

Филмова къща АСТАНИК

Произвеждаме филми, видео материали и национално телевизионно предаване за селското стопанство.  Специализирани сме в  селскостопанската тематика и разполагаме с  богата база видеоматериали от всички  сектори на растениeвъдството, растителната  защита, семената и селскостопанската  техника, както и от събития у нас и в Европейския съюз, свързани със земеделието.

Контакти

Филмова къща АСТАНИК
+359 (0)2 8719526
+359 (0)88 3363306
+359 (0)88 6792453
София 1797, ж.к. “ Младост ” бл.101, вх. 11, ап. 192

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Сайта AgroInfo.bg използва бисквити.

Ако не промените настройките на браузъра, вие се съгласявате с него.

I understand