14 Юли 2020

Семена

Прекрасна рапица отглежда в землището на с. Иваново, фирма „Агроив2012“ ООД с управител Мирослав Ханчев. Масив от 800 дка е засят с топ хибрида на Синджента  Блустар – и вижте какви растения са отгледани тук!  За втора година фермерът залага на Блустар  и въпреки сушата  очаква  добър добив от близо 2-метровите растения със силни разклонения и пълни  шушулки. Интервю с Мирослав Ханчев. 
ОПИТНО ПОЛЕ НА БАСФ – С. МАЛОМИР, ОБЛ. ЯМБОЛ Интервю с Ивайло Бочев - Продуктов мениджър маслодайни култури, Растителна защита и семена Опитното поле на БАСФ в землището на с. Маломир, обл. Ямбол, отдалече ще спре погледа ви. Инвигор линията си заслужава да се отбиете от пътя и да видите каква рапица е станала тук, въпреки голямата суша. Земеделци от региона са тук на 10-ти юни, за да чуят повече за предложенията на лидерската фирма пред новата кампания сеитба на тази култура.        
  СИНДЖЕНТА - РЕПОРТАЖИ ОТ ПОЛЕТО ВИСОКОДОБИВНИТЕ ХИБРИДИ РАПИЦА БЛУСТАР, СИ ХАРТЕС СИ ВЕЗУВИО,  СИ ФЛОРИАН   Интервю от Добричко с Милен Цветанов - технически експерт семена - Синджента
   Поредица - Питайте експерта. В последните години при производството на рапица и в определени райони на страната, най-вече в Южна България, се наблюдава проблем, който все още е слабо проучен и често е неглижиран от земеделските стопанства. Става дума за паразитния плевел „синя китка“, който при чувствителен хибрид и на полета с по-голяма плътност е в състояние значително да редуцира добива при маслодайната култура. Значимостта  на проблема е отчетена от Лимагрейн още през 2017 г., когато съвместно с Аграрен университет Пловдив стартира извеждането на полски опити за установяване толерантност на селекцията от рапични хибриди към синя китка. Именно тук…
 Четири хибрида от линията Инвигор, засяти в землището на с. Тодорово, общ Плевен, дават ясна представа за големия потенциал на топ селекцията в рапица от БАСФ. Фермери от региона имаха възможност да видят в началото на май развитието на два конвенционални и два клиърфийлд хибрида – отгледани на това поле по технология на лидерската компания. Интервю с Цветан Личев и Ивайло Георгиев.  
 Вече седма година Суммит Агро предлага на българския пазар висококачествената генетика на КВС Момонт в житните култури. На опитното поле край с. Кукорево, обл. Ямбол, земеделци от района видяха развитието на сортовете Лаванду, Андалу, Санторин и Фоксил. Най-адаптивната за българските условия селекция представя по много убедителен начин предимствата си в тази тежка година за есенните култури. Интервю с Иван Михов - Продуктов мениджър за торове и семена.   
Страница 1 от 68

Amalgerol Essence banner

Филмова къща АСТАНИК

Произвеждаме филми, видео материали и национално телевизионно предаване за селското стопанство.  Специализирани сме в  селскостопанската тематика и разполагаме с  богата база видеоматериали от всички  сектори на растениeвъдството, растителната  защита, семената и селскостопанската  техника, както и от събития у нас и в Европейския съюз, свързани със земеделието.

Контакти

Филмова къща АСТАНИК
+359 (0)2 8719526
+359 (0)88 3363306
+359 (0)88 6792453
София 1797, ж.к. “ Младост ” бл.101, вх. 11, ап. 192

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Сайта AgroInfo.bg използва бисквити.

Ако не промените настройките на браузъра, вие се съгласявате с него.

I understand