30 Септември 2020

Техника

 Интервю с Джефри Клейдън от Англия, който представи по време на Академия за фермери, организирана от Георги Мантарлиев, през ноември, 2019 г. в гр.Пловдив, идеи за системата Клейдън. - Днес акцентирах в моята презентация върху почвеното здраве и системата Клейдън , с която се получават отлични резултати в Англия, а вече и в България. Преди 17 години разработих нов начин на сеитба, който включва минимално обработване на почвата и полагане на семето в легло, което сме направили за него. Тази система е много успешна и най – важното - с нея коренно подобряваме почвеното здраве. Ние дойдохме в България преди…
Сеитба  в землището на Каварна – в полетата на „Евроагро“ ЕООД. Собственикът Росен Димов е тук не случайно – заедно с Илия Илиев, представител на Рапид КБ, наблюдават работата на най-новата придобивка в стопанството  – сеялката  на AMAZONE  CIRRUS  6003 - 2.  В  машинния двор на опитния  земеделец   почти всичко е    CLAAS  и  AMAZONE . От 2015 г.  Димов избира машините си от официалния вносител Рапид КБ  и ще продължава да го прави, защото тази техника е  най-надеждната  в трудния за обработка  добруджански чернозем.  Интервю с Росен Димов  и Илия Илиев.
Традиционно силното представяне на РАПИД КБ на БАТА АГРО събра погледите на десетки почитатели на модерната, високотехнологична земеделска техника от цялата страна. CLAAS и AMAZONE – два гиганта на една платформа – какво по-впечатляващо от това? Плюс всичко – новости, които фермерите видяха тук за първи път – като новият 8-корпусен плуг HECTOR, за който сега ни разказва Алеко Стоянов.
Едва ли има някой от многобройните посетители на БАТА АГРО 2019, който да не се е спрял на щанда на РАПИД КБ. Не сме изненадани – тук са големите във всяко отношение машини – тук са високотехнологичните решения, последната дума на инженерната мисъл. Кажете само LEXION 770 на CLAAS – и веднага става ясно, че влизаме в бъдещето на прибиращата техника. Гумено-верижно задвижване Terra Trac - да, нови технологични решения в оборудването – да! Какво още – нека чуем. Интервю с Христо Маринов - Продуктов Мениджър за CLAAS в РАПИД КБ.
„Зелената линия“ на CLAAS ! „Видяхме тези високотехнологични машини и си заслужаваше“ – това споделят много от посетителите на щанда на РАПИД КБ по време на тазгодишната БАТА АГРО. Заслужаваше си и ние да чуем повече за товарачите, косачките и сламопресите на CLAAS, които са гордост за всяко стопанство. Интервю с Христо Маринов.
 2-ри април –ден само за сеитба! В нивите на Павел Бешировски от Монтанско, работа кипи от сутринта.Сеялката разбира се, е Амазоне – EDX 6000TC. Опитният фермер знае защо е избрал точно тази сеялка – защото иска да засее бързо и прецизно, защото машината е удобна за работа с големия си кош за тор и с лесното пълнене със семената. Какво повече да иска човек от една модерна сеялка? Екстрите на EDX 6000TC са не една и две и Павел Бешировски наистина е направил най-добрият избор. Интервю с Павел Бешировски и Пламен Гатев - Търговски представител на РАПИД КБ - обл.…
Страница 1 от 13

Banner

Amalgerol Essence banner

Филмова къща АСТАНИК

Произвеждаме филми, видео материали и национално телевизионно предаване за селското стопанство.  Специализирани сме в  селскостопанската тематика и разполагаме с  богата база видеоматериали от всички  сектори на растениeвъдството, растителната  защита, семената и селскостопанската  техника, както и от събития у нас и в Европейския съюз, свързани със земеделието.

Галерия

Успешното земеделие на България - 19-ти филм,  2019 г.

Успешното земеделие на България - 18

Успешното земеделие на България - 17

Успешното земеделие на България - 16

Успешното земеделие на България - 15

Успешното земеделие на България - 13

Успешното земеделие на България - 12

Земеделие 2015

Успешното земеделие на България - 8

Контакти

Филмова къща АСТАНИК
+359 (0)2 8719526
+359 (0)88 3363306
+359 (0)88 6792453
София 1797, ж.к. “ Младост ” бл.101, вх. 11, ап. 192

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Сайта AgroInfo.bg използва бисквити.

Ако не промените настройките на браузъра, вие се съгласявате с него.

I understand