10 Април 2020

Пенерджетик - грижа за почвеното плодородие

08 Януари 2020

Интервю със Сирил Вилхелм - представител на "Пенерджетик" от Седмата Академия за фермери - Пловдив, 2019 г. :

- Какво представихте на българските фермери? - Днес говорихме за една нова технология, която опазва природните ресурси за целите на устойчивото земеделие. Ние имаме система, с която можем да подобрим производството, като намалим синтетичните вложения в почвата, за да получим по-добри лезултати. Предлагаме продукти в цялият спектър за отглеждане на културите, за водата, почвата и растенията , за оборската тор, животните и компоста.

- Какво препоръчвате на хората, които отглеждат земеделски култури?

- Горещо препоръчваме продуктите за почва, за да повишим качеството й. Това е най-важното нещо, защото всичко расте в почвата, от там получаваме всички хранителни вещества. След това е хубаво да използваме продукта за стимулиране на растенията, за да ги стимулираме да поемат повече хранителни вещества.

- Трябва ли да променим системата по която отглеждаме културите, за да приложим вашите продукти?

- Нашата система може да допълва всяка друга, но препоръчваме да се замислите какво влагате в производството и да намалите торенето, за да избегнете пренаторяването.

- Имате много опит в БГ, какво виждате, че се случва в последните години?

- Ние сме международна компания и това, което виждаме тук, е много по- добро, отколкото в много части на света. Винаги има какво да се подобри, но ние с Георги Мантарлиев работим много успешно с българските фермери, за да достигнем максимално близо до системата, в която се целим.

Последно променена в Сряда, 08 Януари 2020 10:58

Amalgerol Essence banner

Филмова къща АСТАНИК

Произвеждаме филми, видео материали и национално телевизионно предаване за селското стопанство.  Специализирани сме в  селскостопанската тематика и разполагаме с  богата база видеоматериали от всички  сектори на растениeвъдството, растителната  защита, семената и селскостопанската  техника, както и от събития у нас и в Европейския съюз, свързани със земеделието.

Контакти

Филмова къща АСТАНИК
+359 (0)2 8719526
+359 (0)88 3363306
+359 (0)88 6792453
София 1797, ж.к. “ Младост ” бл.101, вх. 11, ап. 192

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Сайта AgroInfo.bg използва бисквити.

Ако не промените настройките на браузъра, вие се съгласявате с него.

I understand