13 Юни 2024

AXION 900 Stage V с CEMOS и CTIC

27 Октомври 2020

Серия големи трактори AXION 900 на CLAAS

По-умен и по-ефективен от всякога: AXION 900 Stage V 
с CEMOS и CTIC

Льо Ман, 24.09.2020 г. Теглителна сила, ефективност и комфорт - серията големи трактори AXION 900 на CLAAS е известна с тези три основни качества още от старта си през 2011 година. С ниво на емисии Stage V първата интерактивна и в същото време водеща помощна система CEMOS вече се комбинира с фабрично монтираната система за контрол на налягането в гумите CTIC. Така мощността и интелигентността се съчетават на най-високо ниво.

Ефективно почистване на отработените газове, постоянна мощност

Моделите Stage V на AXION 900 и AXION 900 TERRA TRAC залагат на утвърдилия се 8,7- литров шестцилиндров двигател Cursor 9 на FPT. Почистването на отработените газове се извършва от SCRoF система с впръскване на AdBlue и увеличени филтриращи и реакционни повърхности. Както и преди, рециркулация на отработените газове може да се управлява. При 1800 оборота в минута агрегатът има максимална мощност от 325 до 445 к.с. в зависимост от модела, като с доказаната концепция за нисък въртящ момент на CLAAS върховият въртящ момент от 1600 до 1860 Nm вече си се постига само при 1400 об./мин. Когато е необходимо, пълната мощност е на разположение за всякакви операции, благодарение на неизползването на Boost. Надеждната и ефективна безстепенна предавателна кутия CMATIC също гарантира, че пълният въртящ момент може да бъде предаван при всички скорости - от 0,05 до 50 км/ч. Благодарение на четирите автоматично сменяни механични диапазона се постига висока обща ефективност, максималната скорост от 50 или 40 км/ч може да бъде постигната със спестяващите дизелово гориво 1470 до 1400 оборота в минута. Оборотите на празен ход са снижени до 650 оборота в минута. Водачът може да избира измежду три режима на движение и работата, която трябва да се извърши. 

Максимална тяга както с колела, така и с вериги402867 25 web

Още от 2017 г. насам AXION 900 може да задвижва до 44-инчови колела на задния мост. Заедно с дългото междуосие от 3,15 м това винаги е водило до отлично предаване на мощност към терена. Стандартно, предният и задният мост са проектирани за работа с двойни колела. Ново е фабричното предварително оборудване за системи за контрол на налягането в гумите CTIC на CLAAS. С помощта на допълнителния компресор CTIC 2800 с дебит на въздушния поток от 2800 л/мин, вътрешното налягане в гумите може бързо да се регулира спрямо трактора и - с подходящото оборудване - прикачените устройства. Управлението е напълно съвместимо с ISOBUS и по този начин е интегрирано в терминала CEBIS на AXION 900. При желание, прикачните инвентари с ISOBUS могат да се управляват и контролират чрез терминала S10. Бутоните F могат да бъдат свободно и индивидуално използвани за функциите на трактора и машината. Благодарение на статичното разпределение на теглото 50/50 и собственото тегло от 12,5 т,допълнително баластиране е необходимо само при тежки теглителни работи. При транспортни дейности AXION 900 винаги дава усещане за сигурност на шофиране на всякакъв терен, дори без баласт. Максимално допустимото тегло е 18 т. Серията от пет модела колесни машини се допълва от AXION 930 TERRA TRAC и AXION 960 TERRA TRAC, които бяха пуснати на пазара през 2018 г. и сега също отговарят на стандарта за емисии Stage V. Като първи в света полуверижни големи трактори с пълно окачване те се представят много добре на полето, в пасища и на пътя като съчетават предимствата на изцяло верижните и стандартните трактори. Универсалният спектър на приложение на най-леките трактори с верижен ходов механизъм в този мощностен клас варира от тежка и средно натоварена обработка на почвата през работа със сеялки и прибиране на реколтата с ремаркета за претоварване до специални приложения като маркучи за течен тор. Благодарение на активната намеса на кормилото, в честотата на въртене на веригата е възможен едновременно рязък и щадящ почвата завой, както и обръщане без изхвърляне на почва. При собствено тегло от 16,5 т максимално допустимото общо тегло е 22 т - дори при движение на пътя с максимална скорост до 40 км/ч. Външната ширина от 3 метра не се надвишава дори при най-широките вериги от 890 мм, което улеснява регистрацията и пътуването по обществените пътища.

Повече интелигентност и ефективност благодарение на CEMOS:
за първи път с контрол на налягането в гумите CTIC 

Като опция AXION 900* имат CEMOS, който беше представен през 2018 г. и се предлага и в серията AXION 800. Тя се предлага като опция в оборудването CEBIS за всички колесни трактори AXION 900 и като първата интерактивна и самообучаваща се система за помощ на водача и оптимизиране на машината при тракторите позволява значително подобряване на ефективността в сравнение с ръчната настройка на трактора и прикачения инвентар. Първият практически опит показва икономия в потреблението на дизел в двуцифрения диапазон при обработка на почвата или увеличаване на резултатите при площите от подобен порядък. Също така е възможно да се оптимизират и двете целеви стойности. CEMOS отчитане само специфичните за трактора параметри като баластиране и натоварване на двигателя, но също така и данни за инвентара като увеличаване на тягата. Освен това благодарение на данните, съхранявани в асистента на плуга, е възможно да се оптимизира настройката за множество видове плугове. Колесните трактори AXION 900 със Stage V са и първите трактори, които комбинират CEMOS с фабрично произведената система за контрол на налягането в гумите CTIC. В резултат на това, за първи път е възможно интелигентно и динамично регулиране на вътрешното налягане в гумите по време на работа, и то в оптимална координация с останалите вече споменати параметри и при взаимодействие с водача. Така CEMOS в момента е най-мащабният и ефективен оптимизатор на процесите при работа на полето. Управлението на CEMOS е лесно като детска игра, особено след като системата активно изследва потенциала за подобрения и изпраща предложения на водача. Последният може или да потвърди предложенията, или да даде на CEMOS нареждането да намери алтернативни възможности за оптимизация.

Стандартното оборудване на CEBIS включва 12-инчовия, съвместим с ISOBUS терминал CEBIS с висок цветен контраст и управление чрез въртящ се/натискащ се бутон или сензорен екран. Терминалът S10 може да бъде допълнен за приложения с GPS PILOT, променливо разходно количество и контрол на секциите - Section Control. Заедно с това в CEBIS могат да бъдат показани едновременно до 6 камери. При опростеното ниво на оборудване CIS+ без мултифункционален лост CMOTION с помощта на терминала S10 са възможни ISOBUS приложения и специфична работа на секции.

Повишен комфорт404681 25 web

Благодарение на 4-точковото окачване на кабината, опционалната полуактивна и вентилирана шофьорска седалка и активен преден мост с ход на окачването от 90 мм, както и автоматичнакомпенсация на натоварването и спирачката, с AXION 900 се пътува изключително комфортно. Нов кожен пакет, състоящ се от кожен волан, седалки на водача и пасажера и подлакътниците, осигурява превъзходна атмосфера и гарантира повишен комфорт, особено през дългите работни дни. Благодарение на широкото, извито задно стъкло, водачът има отличен поглед към прикачените устройства. Задното стъкло се предлага с опция тониране или отопляване.

Бустер за Power Beyond

С 11 тона подемна сила на задния навес и 5,0 или 6,5 тона подемна сила отпред по избор на предния, AXION 900 попада както и преди сред най-силните играчи в своя клас. Предлаганата опционално помпа с дебит 220 л/мин в допълнение към серийно произвежданата с дебит от 150 л/мин се допълват сега и с бустер LS. В режим Power Beyond това осигурява още по-прецизно и бързо регулиране на обема на потока според изискванията на прикачения инвентар.

Untitled2
За повече информация можете да се свържете с РАПИД КБ ООД – официален представител на CLAAS за България на: Околовръстен път 143, П.К. 99, София 1407,

тел.: 0882 794 123, email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

Пълният набор снимки за новия CLAAS AXION 900 Stage V можете да свалите оттук.

Последно променена в Вторник, 27 Октомври 2020 12:26

Web Banner 300x250 12

AME plusBacteria animation BG 300x200

Филмова къща АСТАНИК

Произвеждаме филми, видео материали и национално телевизионно предаване за селското стопанство.  Специализирани сме в  селскостопанската тематика и разполагаме с  богата база видеоматериали от всички  сектори на растениeвъдството, растителната  защита, семената и селскостопанската  техника, както и от събития у нас и в Европейския съюз, свързани със земеделието.

Галерия

Изтича срокът за предоставяне на документи по мярка 11 „Биологично земеделие“ от ПРСР 2014-2020 г.

Успешното земеделие на България - 19-ти филм,  2019 г.

Успешното земеделие на България - 18

Успешното земеделие на България - 17

Успешното земеделие на България - 16

Успешното земеделие на България - 15

Успешното земеделие на България - 13

Успешното земеделие на България - 12

Земеделие 2015

Контакти

Филмова къща АСТАНИК
+359 (0)2 8719526
+359 (0)88 3363306
+359 (0)88 6792453
София 1797, ж.к. “ Младост ” бл.101, вх. 11, ап. 192

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Сайта AgroInfo.bg използва бисквити.

Ако не промените настройките на браузъра, вие се съгласявате с него.

I understand