18 Февруари 2020

agriniser.com е онлайн платформа за търговия със зърно

 •   Дигиталните системи за свързване на партньорите в бизнеса играят вече ключова роля в световната търговия, те опростяват процесите, водят до свиване на разходите и в крайна сметка  оптимизират работния капитал. Така е по света,  а защо не и у нас? Изоставаме ли по този показател в сектор селско стопанство?   Вече не.  От тази година  всички заинтерисовани  страни  в  търговията със зърно у нас имат ценен помощник – и това е  Агринайзър онлайн платформата, за която ви разказваме днес. Какво я прави   достъпен и адекватен механизъм за  отговорно партньорство – научаваме сега  от нейния създател.

 • Интервю с Кристиан Иванов.

 • - Агринайзър е онлайн платформа за търговия със зърно. Ние помагаме на фермери, купувачи и търговци да се свързват по-ефективно, като им даваме възможност да публикуват свои оферти, водят преговори и сключват сделки в реално време, изцяло онлайн. 
 • Как възникна идеята да създадете тази платформа?
 • Най-вече от лична необходимост. Опитът ми до момента е изцяло свързан с търговия на суровини. Това включва газ и електроенергия, откъдето идва и погледа ми върху електронната търговия. След това започнах да се занимавам с търговия на зърнени култури и тяхната преработка в нашата семейна фирма. Неведнъж ми се е налагало да търся различни видове зърно за направата на определен вид продукт и не беше за вярване, колко време губех в телефонни разговори, срещи и търсене в интернет за тази цел. Тогава се замислих, как е възможно да има толкова много иновации в земеделието – от отглеждането до събирането на реколтата, а няма такава, когато става дума за нейната реализация? И така се роди идеята за Агринайзър.  
 • Какви култури могат да се търгуват?
 • Агринайзър е изцяло насочен към зърнено-житни, маслодайни, бобови и други специфични култури. Това включва както конвенционално, така и био зърно. 
 • Защо е нужно верифициране на акаунтите? Какво трябва да направи един земеделец, за да публикува такава обява?
 • Искаме да дадем по-голяма сигурност и доверие на всички участници в платформата и затова верифицираме всеки регистриран продавач и купувач. Така можем да гарантираме, че това са реални фирми и информацията, която публикуват в нашата платформа е достоверна. След като получим заявка за регистрация и тя бъде одобрена, потребителят може да публикува оферти, да води преговори и  да сключва сделки. 

Публикуването на оферта става много бързо и лесно. Земеделците трябва само да посочат типа продукт,  който предлагат и условията,  които търсят: цена, количество, начин на доставка, период за изпълнение, начин на плащане и дори могат да прикачат сертификат за качество и снимка на своята продукция. Разбира се, по същата логика купувачите също могат да публикуват оферти.

 • С какво Агринайзър се различава от обичайното публикуване на обяви в интернет? 
 • Публикуването на обяви в интернет свежда търговията със зърно до традиционният начин, а именно да могат продавач и купувач да се свържат по телефона и по този начин да се договарят. В Агринайзър публикуването на оферта е само началото. Това, което прави услугата ни уникална,  е възможността да се водят преговори и да се сключват сделки, изцяло онлайн. 
 • Преговорите стават чрез обмяна на контраоферти, където всеки потребител може да предлага условията, които търси. Например, може да промени цената на тон или количеството, начина на доставка и начина на плащане, период за изпълнение, буквално всичко подлежи на преговори. И за да бъдат преговорите максимално обективни, цялата комуникация в Агринайзър е анонимна. Това означава, че информацията за контакт на всички участници е напълно защитена. Само когато двете страни се договорят успешно, ние обменяме тяхната информация за контакт, така че да могат да се свържат и да изпълнят сделката помежду си. 
 • В крайна сметка, най-важното за всички е да бъдат активни, защото платформата работи двупосочно. Например, ако си публикувал оферта за продажба не означава, че трябва само да чакаш купувач да я види и да ти направи контраоферта. Напротив, можеш да наблюдаваш Агринайзър Пазар и когато видиш оферта за покупка, също можеш да направиш контраоферта и да предложиш своето зърно. 
 • Какъв вид сделки /на „зелено“/  могат да се сключват?
 • Няма ограничение на типа сделки, които могат да се сключват. Това може да е сделка с незабавна или бъдеща доставка на зърно от стара реколта, както и сделки “на зелено”. 
 • Докога тази услуга ще бъде безплатна?
 • Искаме да дадем възможност на максимален брой фермери, купувачи и търговци да участват в Агринайзър и сами да преценят предимствата на платформата. Не вярваме в идеята, че нашите потребители трябва да плащат за услуга, която не познават и не се е доказала, че може да им бъде полезна. Именно поради тази причина, тя ще се предлага безплатно до края на 2019-та и нека всеки, който иска да търгува по-ефективно, да опита.
 • Къде могат да се срещнат с вас земеделците?
 • Ще има представяне на нашата услуга в Пловдив на Агра 2019, който ще се състои от 20 до 24 февруари. Ще се радваме да разкажем повече за Агринайзър на щанда ни в Палата 6. Разбира се, всеки, който има интерес да научи повече за платформата, може да се свърже с нас на посочените контакти в нашият уебсайт.
 • Какви са ползите от използването на такава система за търговия със зърно?
 • Участвайки в Агринайзър, фермерите автоматично увеличават шансовете си да достигнат до повече купувачи и реализират сделки при по-добри условия. Купувачите от своя страна, могат бързо и лесно да намерят зърното което търсят, в даден географски регион. 
 • На практика потребителите имат достъп да търгуват 24 часа в денонощието и то отвсякъде, без ограничения. Агринайзър не променя традиционният начин на търговия, а по-скоро е спомагателен механизъм, който дава допълнителни възможности. Колкото повече участници се включат в платформата, толкова по-полезна би била тя за всички.

  

Оценете
(0 гласа)
Последно променена в Вторник, 12 Февруари 2019 15:06

Amalgerol Essence banner

Филмова къща АСТАНИК

Произвеждаме филми, видео материали и национално телевизионно предаване за селското стопанство.  Специализирани сме в  селскостопанската тематика и разполагаме с  богата база видеоматериали от всички  сектори на растениeвъдството, растителната  защита, семената и селскостопанската  техника, както и от събития у нас и в Европейския съюз, свързани със земеделието.

Контакти

Филмова къща АСТАНИК
+359 (0)2 8719526
+359 (0)88 3363306
+359 (0)88 6792453
София 1797, ж.к. “ Младост ” бл.101, вх. 11, ап. 192

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Сайта AgroInfo.bg използва бисквити.

Ако не промените настройките на браузъра, вие се съгласявате с него.

I understand