17 Май 2021

RemDry – устойчива иновация от Синджента

 

С грижа не само за производството в своите лозови масиви, но и за чистотата на околната среда, Вила Юстина е новатор и в тази област. Тук въвеждат в действие системата RemDry ™ за устойчиво управление на отпадъчните течности, които съдържат продукти за растителна защита . Как работи RemDry ™? Системата се състои от резервоар и мобилна платформа за почистване на машините, които се използват за третиране с пестициди. В крайна сметка от течностите, с които се измиват резервоарите на пръскачките и от остатъчните количества продукти за РЗ, след обработка в инсталацията, остава сух отпадък, който може да бъде предаден за по-нататъчно съхранение от специализираните фирми.

А какви са ползите за фермерите? • Резервоарът и почистващата платформа RemDry ™ не се нуждаят от закрепване върху бетонна повърхност.

• Минимизира се количеството на остатъците за изхвърляне. • Системата изисква минимална поддръжка и е дългосрочно решение за управление на течните отпадъци в стопанството • Позволява на производителите да прилагат на практика изискванията за устойчива употреба на пестициди, като предотвратяват замърсяването на водата.

Интервю със Стоян Пиргозлиев - Ръководител направление "Устойчиво земеделие" - Синджента България.

Оценете
(0 гласа)
Последно променена в Петък, 16 Август 2019 13:30

Web Banner 300x250 12

Amalgerol Essence banner

 

Филмова къща АСТАНИК

Произвеждаме филми, видео материали и национално телевизионно предаване за селското стопанство.  Специализирани сме в  селскостопанската тематика и разполагаме с  богата база видеоматериали от всички  сектори на растениeвъдството, растителната  защита, семената и селскостопанската  техника, както и от събития у нас и в Европейския съюз, свързани със земеделието.

Контакти

Филмова къща АСТАНИК
+359 (0)2 8719526
+359 (0)88 3363306
+359 (0)88 6792453
София 1797, ж.к. “ Младост ” бл.101, вх. 11, ап. 192

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Сайта AgroInfo.bg използва бисквити.

Ако не промените настройките на браузъра, вие се съгласявате с него.

I understand