08 Декември 2021

УСТОЙЧИВО ЗЕМЕДЕЛИЕ С БИОЕНЕРДЖИ И ПЕНЕРДЖЕТИК

13 Септември 2021

ОАЗИС НА СТАБИЛНИ ДОБИВИ И МОДЕРНО ЗЕМЕДЕЛИЕ -  това са посевите на иновативните земеделци, последователи на  идеите, които Академия за фермери и нейният основател Георги Мантарлиев от няколко години внедряват в България. През август посетихме няколко стопанства, в които  разликата между конвенционалното и  новото мислене в земеделието се открояват много ясно. В Караисен и  Вързулица видяхме плодовете на  това ново отношение към земята и  растенията - екологосъобразно, и в същото време  икономически изгодно за производителите. 

Две хиляди декара с царевица отглежда тази година Земеделската кооперация в с. Караисен, общ. Павликени, по новата технология с прилагане на биологичните продукти на Биоенерджи и Пенерджетик.

Ивайло Боянов, ръководител на кооперацията, е категоричен – с по-малко обработки и разходи за торене, резултатите са устойчиви и носят по-голяма печалба на кооперацията. Един оазис на стабилни резултати и пример за цялата област е стопанството, което благодарение на модерното мислене и помощта на Георги Мантарлив и „Академия за фермери“ правят мечтите да се сбъдват! Хората тук да се чувстват сигурни и удовлетворени от труда си. Един щастлив човек срещнахме този ден в Караисен! Въпреки убийствената жега и сушата – вижте каква царевица ни показва председателят! Интервю с Ивайло Боянов.

Последно променена в Понеделник, 13 Септември 2021 07:06

Web Banner 300x250 12

Amalgerol Essence banner

 

Филмова къща АСТАНИК

Произвеждаме филми, видео материали и национално телевизионно предаване за селското стопанство.  Специализирани сме в  селскостопанската тематика и разполагаме с  богата база видеоматериали от всички  сектори на растениeвъдството, растителната  защита, семената и селскостопанската  техника, както и от събития у нас и в Европейския съюз, свързани със земеделието.

Контакти

Филмова къща АСТАНИК
+359 (0)2 8719526
+359 (0)88 3363306
+359 (0)88 6792453
София 1797, ж.к. “ Младост ” бл.101, вх. 11, ап. 192

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Сайта AgroInfo.bg използва бисквити.

Ако не промените настройките на браузъра, вие се съгласявате с него.

I understand