05 Юни 2020

СУММИТ АГРО - предложения 2019

08 Март 2019

Интервю с Филип Жиро:

"Казвам се Филип Жиро и съм директор в международната компания Агронутришън.  Работим със Суммит Агро от 2010 – 2011 –та година.  Ние  бяхме първите,  които представихме технологията Микростар,  с което поставяме микрогранулираната тор в реда със семената,  за да имаме по-бърз старт за развитие на културите. 

  • Какви са предимствата на този продукт?
  • Голямото предимство е, че се намалява количеството на  внасяния тор.  Фермерът вместо да използва 10 килограма диамониеф фосфат или 20:20:20,    постига същия резултат само  с 2 килограма Микростар,  който е локализиран в реда.  Тайната  на продукта е в  микрогранулите,  които са в контакт със семената и постигаме  много силен подхранващ ефект,  сравнено с традиционния тор. 
  • Какви други торове имате на българския пазар?
  • Работим в България само със Суммит Агро  и имаме много добро партньорство с тази компания.  Основните ни продукти са Микростар и Солустар.  Солустар е прецизна технология като Микростар, но в течен вид. Имаме и листни торове,   като Грийн Ултра  и Микс Ойл.  Предлагаме  5-6 листни продукта,   които допълват почвеното торене. 
  • Подготвяте ли нови продукти  за в бъдеще?
  • Тъкмо си говорехме с Жени Велинова и с Иван Михов за  един нов биотор,  който е бактериален продукт.  Той ще  фиксира азота от въздуха и ще го депозира в почвата.  Така  фермерът ще може да намали количеството на внасяния  химически азот.  Тези  решения са много важни за бъдещето и са полезни както  за околната среда,  така и за земеделците.

Интервю с Рафаеле Брунети - Регионален търговски мениджър за Европа, Африка и Близкия Изток на Сипкам-Оксон:

„ От 2012-та г. сме партньори със Суммит Агро и имаме много ползотворни отношения. Предлагаме основно хербициди за царевица, инсектициди срещу почвени неприятели и фунгициди за лозя. В момента имаме пълно портфолио при царевица за защита срещу плевели. Миналата година представихме Клик Дуо, което е комбинация от Тербутилазин + Пендиметалин. Прилага се след сеитба, преди поникване на царевицата. Тази година ще представим два нови хербицида за царевица: Клик Про, който е тербутилазин + мезотрион и Клик Комби който е тербутилазин + диметенамид. "

Последно променена в Петък, 08 Март 2019 08:37

Amalgerol Essence banner

Филмова къща АСТАНИК

Произвеждаме филми, видео материали и национално телевизионно предаване за селското стопанство.  Специализирани сме в  селскостопанската тематика и разполагаме с  богата база видеоматериали от всички  сектори на растениeвъдството, растителната  защита, семената и селскостопанската  техника, както и от събития у нас и в Европейския съюз, свързани със земеделието.

Контакти

Филмова къща АСТАНИК
+359 (0)2 8719526
+359 (0)88 3363306
+359 (0)88 6792453
София 1797, ж.к. “ Младост ” бл.101, вх. 11, ап. 192

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Сайта AgroInfo.bg използва бисквити.

Ако не промените настройките на браузъра, вие се съгласявате с него.

I understand