10 Април 2020

НОВИЯТ ФУНГИЦИД СОЛЕЙ ОТ СУММИТ АГРО

30 Декември 2019

Суммит Агро в България представи на Деветия Агро Семинар на Националната Асоциация на зърнопроизводителите впечатляващото си портфолио за 2020-та година с широка гама от продукти за растителна защита, биологично земеделие, торове, биостимулатори, почвени подобрители и семена във всички сегменти и култури. Опитният колектив на тази просперираща фирма предлага богат избор от цялостни технологии за интензивното производство, проверени и изпитани решения, иновации на конкурентни цени, които високо се ценят от професионалните земеделци у нас. Специално внимание в продуктовата листа на Суммит Агро заслужава новият системен фунгицид Солей, с който фермерите ще разполагат през 2020-та година. Ето какво ни разказа за него представителят на фирмата производител Sumitomo Chemical:

- Здравейте, аз съм Робърт Немет - Бизнес Мениджър Централна Европа на Sumitomo Chemical. Ние имаме повече от 15 години успешен бизнес със Суммит Агро в България, като започнахме с предлагане на хербицида Пледж, а в последните години внедрихме инсектицидите Суми Алфа и Оазис.

- Много сме щастливи, че днес можахме да представим новия фунгицид със системно действие Солей, който е комбинация от две активни вещества от групата на триазолите – тебуконазол за бърз ефект и бромуконазол - за дълга защита срещу икономически важните болести в житните култури. Солей е доказано ефикасен срещу брашнеста мана, кафява и жълта ръжда, септориоза на класовете, листни петна и Фузариум по класа и може да се прилага в доза 80-120 мл на дка.

- Какво могат да очакват българските фермери в близко бъдеще от вас?

- Скоро ще имаме още един нов продукт , който ще помогне на земеделците да увеличат добивите си при засушаване и стрес от високи температури. Той е базиран на оригинална микоризна гъба, създадена за нас от доктор Майк Амарантус. Този продукт ще помогне на културите да преодолеят стресовите условия чрез симбиоза между корените на растенията и микоризните гъби. Ще може да се прилага в царевица, пшеница, слънчоглед и други култури. Микоризата помага на растението да достига до повече хранителни вещества и вода, ако по време на вегетацията времето стане горещо и сухо, да прави по-големи листа. Така повишаваме значително добива. Тази микориза трябва да се добави при засяването и нейното развитие не зависи от климатичните условия, тя помага на растението до жътва. Ние имаме добри планове за бизнес в бъдеще на българския пазар и в идващите 5 години ще представим нови фунгициди в житни, с които вярвам, че ще бъдем полезни на земеделието във вашата страна.

Последно променена в Понеделник, 30 Декември 2019 08:28

Amalgerol Essence banner

Филмова къща АСТАНИК

Произвеждаме филми, видео материали и национално телевизионно предаване за селското стопанство.  Специализирани сме в  селскостопанската тематика и разполагаме с  богата база видеоматериали от всички  сектори на растениeвъдството, растителната  защита, семената и селскостопанската  техника, както и от събития у нас и в Европейския съюз, свързани със земеделието.

Контакти

Филмова къща АСТАНИК
+359 (0)2 8719526
+359 (0)88 3363306
+359 (0)88 6792453
София 1797, ж.к. “ Младост ” бл.101, вх. 11, ап. 192

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Сайта AgroInfo.bg използва бисквити.

Ако не промените настройките на браузъра, вие се съгласявате с него.

I understand