06 Юни 2020

СУММИТ АГРО - БОГАТО ПОРТФОЛИО 2020

27 Февруари 2020

Суммит Агра и тази година надгражда своето богато портфолио от продукти за растителна защита, биостимулатори, биологично земеделие, торове и семена, грижливо подбрани за нуждите на българското земеделие. Доказано ефективните биостимулатори Шигеки и Каиши са част от дългия списък продукти за модерното, иновативно земеделие. Какво ново от Футуреко Агросайънсис - производителя на тази иновативна серия, научаваме на Агра 2020, с интервю от щанда на СуммитАгро, който нито за момент не остана празен в дните на изложението.

Интервю със Серджо Ферерро - Бизнес мениджър в Футуреко Агросайънсис:

- До момента предлагаме биостимулатори – продукти, които са базирани на аминокиселини или на екстракти от морски водорасли. Нашият продукт, базиран на аминокиселини, се казва Каиши, а този, който е с екстракт от водорасли, е Шигеки. Тази година ше предложим и нов продукт - Каиши Макс, който съдържа изключително голямо количество аминокиселини. Благодарение на високата концентрация, дозата на Каиши Макс е ниска, което улеснява приложението му и го прави изключително подходящ за малообемно и ултрамалообемно третиране. Миналата година Каиши Макс се представи отлично в условията на България, благодарение на отличната техническа подкрепа на нашите партньори от Суммит Агро. Подготвяме още един нов продукт: ТОП КЮ – естествен екстракт за справяне с ботритиса в лозя и зеленчици. Чакаме регистрацията му скоро, за да можем да ви го предложим чрез Суммит Агро.

- Кога трябва да се прилагат тези продукти?

- Що се отнася до Каиши и Шигеки, препоръката ми е да прилагаме Каиши след като имаме наличие на стрес за културата, включително стрес от хербициди. Шигеки има защитни свойства и е хубаво да се приложи превантивно, така той способства повишаване имунитета на културата, което я прави по-устойчива на бъдещ стрес. А що се отнася до Каиши Макс, той е не просто много силен, с 80 % концентрирани аминокиселини, но съдържа допълнително пролин – аминокиселина, която е отговорна за устойчивостта на културата към суша. Така че него можем да приложим както преди, така и след стрес.

- Можем ли да ги прилагаме с други продукти за растителна защита?

- Да, те могат да се смесват и сме правили редица опити както за химичната смесимост, така и за ефекта на продуктите за растителна защита. Установили сме, че Каиши и Шигеки не просто са смесими, а и повишават ефективността на вегетационните хербициди, фунгициди, инсектициди и торове.

Последно променена в Четвъртък, 27 Февруари 2020 12:32

Amalgerol Essence banner

Филмова къща АСТАНИК

Произвеждаме филми, видео материали и национално телевизионно предаване за селското стопанство.  Специализирани сме в  селскостопанската тематика и разполагаме с  богата база видеоматериали от всички  сектори на растениeвъдството, растителната  защита, семената и селскостопанската  техника, както и от събития у нас и в Европейския съюз, свързани със земеделието.

Контакти

Филмова къща АСТАНИК
+359 (0)2 8719526
+359 (0)88 3363306
+359 (0)88 6792453
София 1797, ж.к. “ Младост ” бл.101, вх. 11, ап. 192

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Сайта AgroInfo.bg използва бисквити.

Ако не промените настройките на браузъра, вие се съгласявате с него.

I understand