29 Септември 2020

Систива® в пакет с Премис® – Нов подход за обеззаразяване на семена ечемик!

04 Август 2020

Систива® за най-дълга защита от Мрежести петна и Премис® – обеззаразител за пълен контрол на видовете главни!

Систива® все по-масово се прилага в България, както в пшеница, така и в ечемик.  Предвид характерните болести по ечемика, Систива® се доказа като много рентабилно решение- опазва посевите от Мрежести петна и Брашнеста мана за най-дълъг период от време. Систива® в доза 75мл/100кг семена и един-единствен фунгицид приложен по време на вегетацията (Приаксор 75мл/дка) ви гарантират чисти и здрави посеви.  Не случайно, Систива® се прилага ежегодно на повече от 20% от площите с ечемик в България.

Една от най-вредоносните болести по ечемика са мрежестите петна. При благоприятни условия масовата зараза се осъществява още във фенофаза братене. Патогенът се запазва в семената и растителните остатъци, при сеитба на заразени семена по младите листа се повяват първите признаци. Контрола на мрежести петна е труден. Систива® добавена към обеззаразителя опазва ечемика от мрежести петна и брашнеста мана до пролетта.

Систива® допринася и за по-добро покълване и поникване, по-добре развита в дълбочина коренова система и по-добро братене. Растенията са по-толератни на късни пролетни слани, по-устойчиви на стрес, по-наситено зелено и по-здрави.

Сеитбената норма на ечемика обикновено е по-ниска от тази на пшеницата, това прави Систива® още по-рентабилно решение. Дозата от 75мл/100кг семена е категоричната доза на приложение в ечемик.  Убедете се сами от конкретен казус представен по-долу:

Реални Резултати в Реални Условия

Информация за полето:

• гр. Бяла обл. Русе

• Систива® 75мл/100кг семена

• Фунгицидно третиране 17.04.2020год – Приаксор® 80мл/дка

Barley

  • Отлично състояние на посева, опазен от болести до момента на фунгицидното третиране, края на месец април
  • Подобрена физиология
Последно променена в Вторник, 04 Август 2020 12:45

Banner

Amalgerol Essence banner

Филмова къща АСТАНИК

Произвеждаме филми, видео материали и национално телевизионно предаване за селското стопанство.  Специализирани сме в  селскостопанската тематика и разполагаме с  богата база видеоматериали от всички  сектори на растениeвъдството, растителната  защита, семената и селскостопанската  техника, както и от събития у нас и в Европейския съюз, свързани със земеделието.

Контакти

Филмова къща АСТАНИК
+359 (0)2 8719526
+359 (0)88 3363306
+359 (0)88 6792453
София 1797, ж.к. “ Младост ” бл.101, вх. 11, ап. 192

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Сайта AgroInfo.bg използва бисквити.

Ако не промените настройките на браузъра, вие се съгласявате с него.

I understand