30 Юни 2022

ТЕЛЕНИ ЧЕРВЕИ ПОВИШАВАЩА ЗАПЛАХА!

18 Ноември 2021

Телените червеи могат да нанесат значителни повреди по културните растения. При царевицата в начални фази от развитие се явяват едни от основните и икономически важни неприятели, с които фермерите трябва да се справят.  При висока плътност щетите могат да са значителни: до фаза 7-8 лист на царевицата, повредите могат да достигнат до 70% при фуражната царевица и до 100% при сладката царевица. Нападението в много ранни фази, води до сигурно намаляване потенциала за доби от единица площ. При не пълен контрол редуцирането на добива може да стигне до 40%.

През последните години нападението от телени червеи прогресивно нараства, което се дължи на няколко основни фактора:

  • Значително по-малко възможности за справяне с неприятеля
  • Бързото развитие на новите видове от род Agriotes spp., като A. sordidus, които са с по-къс цикъл на развитие в диапазон от 12- 18 месеца.

Борбата с телените червеи се извежда само с продукти за третиране на семена.

От съществуващите решения за третиране на се­мена на пазара, Форс 20КС, е най-удобният и възможно най-ефикасният продукт за максимална защита на рас­тенията дори при силно нападение.

Форс 20КС осигурява ранна защита срещу почвени неприиятели в това число всички видове телени червеи, също така оптимизира поникването на растенията. Форс 20КС е гъвкав по отношение на комбинации с други продукти за третиране на семена.

Форс 20КС има уникална газова фаза, благодарение на активното вещество Тефлутрин, който е формулиран в суспензионна микрокапсула. Благодарение на газовата си фаза образува защитна зона около семето и с репелентното си действие отблъсква почвените неприятели. Микро-капсулираната технология от своя страна отговаря за поетапното освобождаване на активното вещество, което осигурява защита за по-дълъг период от време.

Качествените семена заслужават да бъдат защитени с продукти от най-високо качество. Само по този начин можем да защитим инвестицията направена за качествени семена.

Значителна част от семенарските компании ще предлагат тази година хибриди царевица обеззаразени с вече доказания със своя безкомпромисен ефект срещу почвени неприятели - Форс 20КС. Освен безспорните предимства, продукта е изключително рентабилен, което обосновава икономически употребата му. Ако не сте успели да закупите третирани семена с Форс 20КС, се обърнете към районните ни представители за повече информация!

Форс 20КС - за максимална защита, по-добро представяне и върхови добиви !

За повече информация вижте тук: https://www.syngenta.bg/product/crop-protection/fors-20-ks

Последно променена в Четвъртък, 18 Ноември 2021 09:38

Филмова къща АСТАНИК

Произвеждаме филми, видео материали и национално телевизионно предаване за селското стопанство.  Специализирани сме в  селскостопанската тематика и разполагаме с  богата база видеоматериали от всички  сектори на растениeвъдството, растителната  защита, семената и селскостопанската  техника, както и от събития у нас и в Европейския съюз, свързани със земеделието.

Контакти

Филмова къща АСТАНИК
+359 (0)2 8719526
+359 (0)88 3363306
+359 (0)88 6792453
София 1797, ж.к. “ Младост ” бл.101, вх. 11, ап. 192

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Сайта AgroInfo.bg използва бисквити.

Ако не промените настройките на браузъра, вие се съгласявате с него.

I understand