14 Август 2020
Admin1

Admin1

Портфолио Фарм 2020 представи на повече от десет локации в Северна и Южна България широка гама от високодобивни хибриди царевица и слънчоглед във всички технологии на отглеждане. Днес ще видим царевица при поливни условия в демо полето на с. Болярско, обл. Ямбол – интервю с Марин Маринов и Валентин Реджев. И още в предаването: високодобивните хибриди слънчоглед на БАСФ - демо поле в землището на Долни Дъбник представя Ивайло Георгиев. Жътва на рапица – хибридът ЕС Цезарио в с. Цар Асен, обл. Търговище, при Драгомир Дончев , рапица – отгледана по технология на Тимак Агро от „Ветекс-4“ ООД– с. Дянково.
 

 Интервю с Валентин Реджев за ефективните решения в рапица - растителна защита от Кортева Агрисайанс.
 Изборът на семена и обеззаразители за есенните култури, как се представят царевицата и слънчогледа от различните селекции , това са въпросите на деня и акцентите в нашите репортажи от страната. Започваме с Вибранс Дуо, обеззаразителят от Синджента – мнение от фермер в Русенско, Портфолио Фарм в Карнобат – Пенчо Янев, новости от Пионер Кортева Агрисайанс в слънчогледа, Систива и топ фунгицида Приаксор на БАСФ – репортаж от с. Щръклево, ЕС Джанис CLP от Еуралис – видео от Попово, резултати от жътвата на пшеница - сорт Авеню от Лимагрейн, по технологията Но-тил.

От 5 август до 16 октомври 2020 г. се отваря прием на заявления за отпускане на нисколихвени кредити за производството на пшеница, реколта 2021 г. Крайната дата за изплащане на средствата е 21 декември 2020 г.

Предвидените средства са в размер на 15 млн. лв. Заемите са с годишна лихва в размер на 2%, но не по-малко от референтния лихвен процент, приложим към датата на сключване на договора за кредит.

Всеки стопанин, който отговаря на изискванията, може да получи 250 лв. на хектар, (80 лв. на хектар за закупуване на минерални торове и 170 лв. на хектар за закупуване на семена). Максималният размер на всеки отпуснат кредит е до 300 000 лв.

Кредитните задължения се обезпечават чрез ипотека върху недвижимо имущество, особен залог върху машини и съоръжения, складови записи за вложено зърно на съхранение в публичните складове, залог на парична сума или банкова гаранция. Общата сума на обезпеченията следва да осигури покритие на кредита в размер на 135%.

ДФ „Земеделие“ отпуска нисколихвени кредити на зърнопроизводителите от години, но през настоящия прием лихвата е в размер на 2% вместо лихвените нива през предходните години от 4.5% - 3%.

 

Тони Димитрова Ви кани на Първия онлайн семинар

на винарна ДиВес Естейт”

 

Екипът на винарна „ДиВес Естейт”, разположена на историческия хълм Симеонова могила, организира първия по рода си онлайн семинар като заложи на атрактивната форма за достигане до широка аудитория от вино любители в страната ни.

Поканата за семинара идва не от кой да е, а от самата Тони Димитрова, която е свързана с винарната още от 2017 година, когато беше част от празника по случай честването на 11 века от славната победа на България в Битката при река Ахелой. Семинарът се фокусира върху оценката на три подбрани вина от уважавани специалисти от Университета по хранителни технологии в гр. Пловдив, възможностите за турове във винарната през пролетно-летния сезон и близко разположените дългогодишни партньори.

За винената дегустация бяха селектирани три вина с марка ДиВес: Мускат, Розе и първия носител за България на Златен медал от най-престижния винен конкурс в света Decanter: Мерло Барик 2012 Специална селекция. Вината бяха оценени от новия зам.-ректор по Учебна дейност и академичен състав на Университета по хранителни технологии в гр. Пловдив доц. д-р Христо Спасов заедно със своя колега доц. д-р Панко Митев от катедра „Технология на виното и пивото”. Вината бяха оценени по три основни критерия – цвят, аромат и вкус, в което бяха съчетани древното изкуство и модерната наука. Белите вина, розетата и червените вина са носители на общо 66 медала и отличия.

Екипът на винарна „ДиВес Естейт” успешно наложи винарната като предпочитана дестинация за винен туризъм със своето предложение „Специален винен и исторически тур” през последните години. Концепцията съчетава пленителната история на мястото, на което е разположена винарната – Симеонова могила, свързана с Битката при река Ахелой, основни факти за гроздобера и производството на вина с дегустация на 5 превъзходни вина с 5 вида традиционни хапки. От 2020 година към това незабравимо преживяване се добави и съвсем ново и уникално за България предложение: Арома дегустация на 5 сорта висококачествена българска лавандула, разположена на тераси около винарната с пленителна гледка към Черно море. Всички посетители имат възможност да се докоснат до растенията и да се насладят на аромата на различните сортове чрез използване на специална техника. Освен с красив цвят на лавандула, всеки си тръгва и с много нова и полезна информация за нежното растение и ползите от употребата на лавандуловото масло. Туровете се провеждат всеки ден от май до септември включително.

Семинарът завършва с представяне на една малка част от дългогодишните партньори, разположени в близост до винарната. Те споделят своя опит и интересни истории от предлагането на вината с марка ДиВес през летния сезон.

Онлайн семинарът и рекламата ще откриете на следните линкове:  

https://www.youtube.com/watch?v=AzTW9GywsTQ

https://www.youtube.com/watch?v=kWuiqRHyCnQ

За повече информация и контакти:

Web site: https://divesestate-bg.com/

FACEBOOK: https://www.facebook.com/DiVes.winery/

Instagram: @diveswinery

400 КГ ОТ ДКА СРЕДЕН ДОБИВ НА „ВЕТЕКС-4“ ООД - С. ДЯНКОВО Жътвата на рапица в землището на с. Дянково, обл .Разград, е много успешна за фирма „Ветекс -4“ ООД. Заслужена радост, защото стопанинът се е погрижил добре за посева още от есента. Приложението на продуктите от технологията на Тимак Агро в рапица са дали отличния резултат от средно 400 кг зърно от декар!
 

ЖЪТВА НА РАПИЦА В ППК “СВЕТА МАРИНА“ – С. ПОРОИЩЕ

Рапицата на 3600 дка, отгледана тази година по технология на Тимак Агро от ППК „Света Марина“ – с. Пороище, с председател Румен Колев, дава рекордни за тая година добиви! До 500 кг от декар стига добивът при един от хибридите. EUROCEREAL MPPA DUO,SulfammoN-PRO, Фертилидер Витал и Фертилидер Голд – стопаните от Пороище са избрали тези иновативни продукти за подхранване на посевите и сега жънат отлични добиви. Интервю с Румен Колев - Председател на ППК „Света Марина“ – с. Пороище и Светла Петрова.

В днешното предаване отново ще говорим за резултатите от жътвата на пшеницата и рапицата. Имат думата : Илия Илиев от с. Сенокос, обл Добрич – високодобивните хибриди рапица от Синджента, Марияна Петрова – ЗК „Златен клас“, с Щръклево, Систива и Приаксор от БАСФ – отлична защита в житни, Здравко Босев – Портфолио Фарм в с. Обнова, слънчогледовите хибриди на Пионер, Владимир Желев и Живка Георгиева от Алфатар – иновация в торенето на рапица от Агрополихим, Драгомир Дончев от с. Цар Асен - 382 кг от дка при рапицата от ЕС Цезарио на Еуралис, Маза 4 и Шигеки – топ продукти в слънчоглед от Суммит Агро.
ВИНСИТ КС – МНОГО ОБЕЗЗАРАЗЯВАТ, НО НЯКОИ ПО-ДОБРЕ
ВИНСИТ КС унищожава причинителите на болестите по пшеницата чрез третиране на семената.
ВИНСИТ КС осигурява защита на обеззаразените семена през целия период на поникване. Унищожава заразата вътре в семето, неговата повърхност, както и патогените в почвата около засятото семе!
Ефективен срещу загиване на кълновете при поникване на пшеницата – фузариум!
Винсит КС - свят на здрави семена, отлични посеви и високи добиви!
Интервю с Марияна Петрова - агроном на зК "Златен клас" - с. Щръклево, обл. Русе и Деница Войчева за ефекта от приложението на Систива и Преаксор в житни. Резултати от жътва 2020.
Страница 1 от 200

Филмова къща АСТАНИК

Произвеждаме филми, видео материали и национално телевизионно предаване за селското стопанство.  Специализирани сме в  селскостопанската тематика и разполагаме с  богата база видеоматериали от всички  сектори на растениeвъдството, растителната  защита, семената и селскостопанската  техника, както и от събития у нас и в Европейския съюз, свързани със земеделието.

Контакти

Филмова къща АСТАНИК
+359 (0)2 8719526
+359 (0)88 3363306
+359 (0)88 6792453
София 1797, ж.к. “ Младост ” бл.101, вх. 11, ап. 192

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Сайта AgroInfo.bg използва бисквити.

Ако не промените настройките на браузъра, вие се съгласявате с него.

I understand